Få inspiration til ny indkørsel, flisebelægning af gangarelaer og sætning af trapper

Peters kunderejse med DEPS

Peter fik totalrenoveret sin grund med ny indkørsel, flisebelægning og betontrapper. Nedenfor kan du se mere om hvordan vi hjalp Peter til en flottere grund og have, og samtidig finde inspiration til ny indkørsel, flisebelægning m.m. til dig eget byg- og anlægsprojekt.

Projektets start

Peter ønskede at få udskiftet hans trætte gamle fliser ud med nye og rettet op på bunden under fliserne. Peter ønskede sig herregårdssten. Han kontaktede DEPS og fortalte om hans grund. Belægningen skulle lægges i en skrå indkørsel, og det var derfor vigtigt for ham, at arbejdet blev udført af en anlægsgartner/totalentreprenør han havde tillid til.

Processen for haverenoveringen:

Blotlægning for eksisterende fliser og påkørsel af afrettergrus

Med skovl og andet hånd værktøj løsnes de gamle fliser, hvorefter de læsses på en trailer og køres væk. Den forhenværende bundopbygning genanvendes, og derfor tilføjes kun yderligere afrettergrus for at få den korrekte færdige flisehøjde, inden at fliserne blev belagt.

Processen for blotlægning af fliser og påkørsel af afrettergrus

Belægning af skrå indkørsel i herregårdssten

Som en del af flisearbejdet på skråningen afsatte vi højder efter de ønskede koter. I dette tilfælde var der flere gældende kote højder, såsom koten for fortovet, og koten for buske og indgangspartiet. Herefter sættes snore til aftræk ud fra de gældende koter, hvorefter afretningsarbejdet går i gang, og belægningsarbejdet gennemføres.

Processen for belægning af skrå indkørsel i herregårdssten

Belægning af gangsti i herregårdssten og sætning af trapper

Da belægningen foregik rundt om huset afsatte vi en retningssnor langs husets sokkel, således at belægningsarbejdet forekommer snorlige. Dette gør vi af hensyn til eventuelle ujævnheder på soklen. Den forhenværende bundopbygning blev genbrugt, og der var derfor kun behov for at tilsætte afrettergrus. Dernæst kunne vi lave selve belægningen. Belægning blev belagt med herregårdssten. Der blev i samme ombæring sat trapper på bunden. Først opbygges en bund for hvert enkelt trappetrin i tørbeton. Dernæst stampes og afrettes tørbetonen som almindelige fliser, og på det afrettede tørbeton sættes trappetrinnet. Processen gentages trin for trin med opfyldning af mere tørbeton, hver gang et nyt trappetrin sættes.

Processen for belægning af gangsti og sætning af trappe

Konklusion på Peters belægningsprojekt med ny indkørsel og flisebelægning

Dermed var projektets afslutning nået. Peter var meget tilfreds med sin nye indkørsel der var blevet belagt med granitskærver, og for sin flisebelægning af stisystemer og gangarealer, som blev belagt med herregårdssten. Se et fyldigt galleri herunder med billeder fra projektet, samt en video der viser projektets udførelse fra start til slut.

Fandt du inspiration til ny indkørsel og flisebelægning?

Hvad enten du har behov for en totalrenovering eller hjælp til mindre udendørs bygge- og anlægsopgaver, så har vi også kompetencerne til at udføre dit projekt, såsom belægning af indkørsel, gangarealer, fliseterrasser, trapper m.m.

Har du et projekt du mangler hjælp til? Så tag kontakt til os i dag, og så tager vi en indledende snak om dit projekt.

Mvh,
Jonas Clausen
DEPS Byg & Anlæg

Se vores kompetencer inden for brolægning

4.5/5
Scroll to Top