Rod og stubfræsning

Rod og stubfræsning er to helt vidt forskellige ting. Det afhænger af størrelsen på maskinen og hvilken størrelse rødder mv. der skal fjernes. I nedenstående afsnit kan du læse mere om forskellene på de to, og hvordan vi arbejder med rod og stubfræsning.

Rodfræsning

Man benytter gerne rodfræsning ved større arealer i fx skovbrug. Det kan eksempelvis være i forbindelse med arealer med juletræer. Rodfræsning fjerner nemt stød, hele stammer og grene. Trækkraften er altafgørende for hvor meget maskinen kan klare. Rodfræsning kan også være nødvendigt i forbindelse med haveanlæg, hvor der kan være fældede træer som kræver en rodfræsning, for at komme træet helt til bunds. Rodfræsning er en billig og effektiv måde at kommer roden helt til livs, og er  super godt alternativ til at grave hele rodnettet op med eksempelvis minigraver.

Stubfræsning

Stubfræsning benyttes derimod når man fx har fældet et træ og stubben skal fjernes. Motorsaven kan ikke nå helt ned til græsoverfladen og ved hjælp af stubfræseren, kan man fjerne stubben helt ned til ca. 30-40 cm fra jordens overflade. Fræseren er god, da maskinen er noget mindre end en rodfræser og kan derfor komme ind i en hvilken som helst have. Stubfræseren fjerner stubben og efterlader muld og flis der er lige til at fjerne. Efter en stubfræsning kan man påfylde jord i hullet og så græs, så man ikke kan se det længere.

Rod og stubfræsning pris

Prisen på rod og stubfræsning afhænger ikke mindst af størrelsen på stub og rodnet. Prisen kan altså varierer fra de helt små opgaver til omkring 500 kr. og til de større stubbe og rodnet, med priser op mod 1.500 kr. pr. stub og rodnet.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente havemænd står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?