Sanna og Arnes haveanlægsprojekt

Læs om Sanna og Arnes haveanlægsprojekt, hvor de har fået lavet nyt haveanlæg rundt om deres nybyggeri. Sanna og Arne fik ryddet og blotlagt deres grund, beskåret deres forvildede hæk, græsplænen blev hævet, planeret og sået, og der blev installeret dræn og sprinklersystem.

Sanna og Arne var lige gået i gang med opbygning af nyt hus gennem Lasse Larsen Huse. I denne forbindelse skulle de også have renoveret den daværende have, så den kunne blive som de ønskede. Derfor kontaktede de DEPS med henblik på at få et tilbud på deres have anlægsprojekt. Dagen hvorpå besigtigelsen af projektet stod på, var der kun en byggegrund. Drømmen var en have hvor De og deres børn kunne have masser af plads at boltre sig på.

Projektet med udførelsen af det nye haveanlæg bestod af følgende:

  • Rydning og blotlægning af grund
  • Træfældning
  • Beskæring af forvildet hæk
  • Hævning, planering og såning af græsplæne
  • Etablering af dræn og sprinklersystem

I tillæg til Sanna og Arnes have anlægsprojekt, ønskede de også flisebelægning og etablering af indkørsel på deres grund. Denne opgave bestod af følgende:

Sådan forløb Sanna og Arnes have anlægsprojekt med DEPS

Før arbejdet kunne startes med at få anlagt haven, skulle grunden først ryddes og blotlægges. Denne opgave bestod blandt andet af træfældning, hvor der var flere træer der skulle fælles. Arbejdet med rydning og blotlægning af grunden, herunder træfældning, blev hurtigt klaret. Dernæst var det tid til at få beskåret den forvildede hæk omkring grunden. Hækken blev skåret ind i siden, og toppen blev skåret ned. Resultatet blev som ønsket, med en flot og lige hæk. Da arbejdet med rydning og blotlægning, træfældning, samt beskæring af den forvildede hæk var overstået, kunne opmærksomheden herefter blive vendt mod græsplænen.

Først blev der fyldt ekstra jord på den eksisterende græsplæne, med det formål at hæve græsplænen op i det rette niveau. Efterfølgende blev græsplænen planeret sammen med en topdressing (gødning), for at sikre at græsfrøene fik ordentlig fat. Slutteligt blev det tid til såning af græsplænen.

Sanna og Arne ønskede som en del af deres have anlægsprojekt at få etableret dræn, med det formål at lede vand væk fra haven. Drænet blev etableret og gravet ned langs hækken, og ledt ud til en lille å der løber omme bag grunden. Dertil ønskede de også installering af et sprinklersystem. Vi satte derfor sprinklere op rundt omkring i haven til vanding af græsplanen, efter at såning af græs var overstået.

Flisebelægning og etablering af indkørsel på grunden

Sideløbende med have anlægsprojektet, ønskede Sanna og Arne også at få ny flisebelægning på deres grund, samt belægning af indkørsel med ærtesten. Flisebelægningen er lagt foran huset, hvor familien har et opbevaringsskur. Flisebelægningen fortsætter rundt om huset, så flisebelægningen udgør et nyt gangareal. Indkørslen blev etableret med ærtesten, og blev belagt så det lå lige i niveau med flisebelægningen rundt om indkørslen. Endvidere var der etableret en ny træterrasse, som ikke var en del af DEPS entreprise.

Det endelige resultat blev et super flot nyistandsat haveanlæg, som levede op til Sanna og Arnes forventninger og ønsker. Det samlede resultat på have anlægsprojektet, samt flisebelægning og etablering af indkørsel i ærtesten, kan ses i galleriet nedenfor.