Stenbed

Ønsker du andet end det simple blomsterbed, skal du måske overveje at få anlagt et stenbed. Et stenbed kræver kræfter og tid at anlægge, men når dette først er gjort, har du et bed der passer sig selv stort set hele året rundt.

Ved anlægning af stenbed skal man være opmærksom på, hvilke planter der bliver beplantet. Det skal bestå af hårdføre stenbedsplanter, der passer sig selv. Det er også vigtigt at have overvejelser omkring hvilken årstid de forskellige stenbedsplanter blomstrer, således der er blomstring i hele årstider.

Placeringen af et stenbed er altafgørende og det bedste er at anlægge det hvor der er solrigt og ikke for meget skygge.

For det bedste visuelle resultat, kan man med fordel anlægge stenbeddet med bugtede kanter og ikke lige linjer. På denne måde opnår man en autentisk form.

Er det et helt nyt anlagt stenbed, er det vigtigt at blotlægge området for al græstørv, da vækst af planter heraf har de bedste vækstvilkår, da de kræver gode vilkår for dræning. Når al græstørv er væk, ligges et lag stabilgrus. Dette lag grus behøver ikke at være jævn, men der er behov for flere forskellige niveauer, da visse typer stenbedsplanter danner lange rødder. Ønsker man en testning af drænings området, skal vand forsvinde med det samme det påhældes.

Efter anlæg af drænings området, skal du overveje hvilken form for sten du ønsker i dit stenbed.

Forskellige størrelser skaber det mest naturlige udtryk og det må gerne være med forskellige farve nuancer og former.

Efter beplantning af diverse stenbedsplanter, skal disse holdes fugtige i en periode og derefter holder bedet stort set sig selv med minimal vedligeholdelse.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente brolæggere står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?