Stisystemer

Der kan være mange fordele ved etablering af stisystemer i sin have. De kan dels bruges som gangstier, så man undgår at betræde græs og planter. De kan også bruges til at bryde de bløde og naturlige former der findes i en have.

Det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvad stien skal bruges til, da det har en afgørende betydning for hvilken belægningstype man skal vælge. Hvis man fx skal bruge stien som gangsti, vil det være en fordel at vælge en form for stenbelægning. Stenbelægning kan være med mange forskellige materialer, heriblandt almindelige beton fliser, granitsten, marksten, natursten, pigsten og klinker mv.

Ønsker man en mere glidende overgang mellem have og stisystem, kan man benytte materialer såsom grus, granitskræver eller en form for mindre sten fx ærtesten eller nøddesten. Vælger du et af disse materialer, er det nødvendigt at sørge for bundopbygning på det pågældende areal, således man undgår at det sætter sig for meget med tiden. Ønsker man derimod et materiale, der ikke kræver alt for meget forberedelse, kan man gøre brug af blandt andet bark og træflis, da disse materialer ikke har brug for samme bundopbygning.

Bundopbygningen har dog størst betydning, hvis du vælger at benytte dig af stenbelægning. Her er det ligesom ved almindelige flisebelægning, vigtigt med korrekt opbygget bund med et bærelag af stabil grus og et afretningslag med afretter grus. Ved valg af bark eller træflis, er det kun nødvendigt at fjerne det øverste lag jord, men her er risikoen for ukrudt noget større og man kan med fordel ligge en ukrudtsdug under.

Flisearealer

Flisearealer er en bred betegnelse og kan egentlig siges at indeholde alle former for flisebelægninger. Herunder blandt andet indkørsel, terrasse, gangsti mv.

Enhver flisebelægning kan med enten betonfliser og/eller andre belægningssten holde i mange år, typisk omkring 20-30 år. Dette er dog afhængigt af om underbygningen, og selve belægningen er udført korrekt. Udføres underbygningen ikke korrekt, vil der i fx en indkørsel hurtigt komme kørespor. Ønsker man et korrekt opbygget fliseareal der skal holde i mange år, skal bunden laves efter bogen, og man kan derfor ikke spare på denne post.

Valget af flise kan i princippet være hvad som helst, men hvis det skal bruges i en ny indkørsel, er det vigtigt at flisen opfylder kravene hertil. Fliser til indkørsel skal være tykkere end til en almindelig flise terrasse, da fliserne skal kunne tåle en større belastning. Ved valg af tykkere fliser til indkørsel, forebygger man sammen med korrekt underbygning kørespor i den nye belægning.

DEPS kan varetage alle former for flisebelægninger. Rådhusbelægning, sildebensbelægning, halvforbandt af diverse typer af fliser, 40×40 fliser, 60×60 fliser, soldaterfliser mv. Har du et særligt ønske, står DEPS klar til at hjælpe dig samt give råd og vejledning, så du ender med det resultat du kun kan drømme om.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente brolæggere står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?