Træterrasse

Anvendelsesmulighederne for en træterrasse kan være mange. Det er vigtigt at gøre sig overvejelser omkring hvad man vil bruge sin terrasse til, for at få den optimale glæde ud af den. For mange er det en dejlig ting alene at gå og opholde sig i sin have, men en terrasse skaber mulighederne for mange andre oplevelser. Man kan have sine havemøbler på terrassen, og grillen kan stå stabilt på brædderne fremfor på græsplænen.

En af de første overvejelser man skal gøre sig inden påbegyndelse af en træterrasse, er om der skal være tag over den eller ej. En overdækning tager nemlig både fordele og ulemper med sig. Se mere om hvordan vi arbejder med overdækning af terrasse her.

Udover overvejelserne omkring om der skal være overdækning eller ej, skal man også tænke på placeringen af terrassen. Der er nemlig ikke meget ved en terrasse i skygge hele dagen, eller som ikke har den optimale placering i forhold til udsigt.

Når det kommer dertil hvor terrassen skal bygges, skal du også gøre dig overvejelser omkring materialevalg. Mulighederne her er nemlig nærmest uendelige. Man kan vælge det langtidsholdbare og dyrere materiale, såsom hårdttræ eller komposit. Eller man kan vælge en billigere løsning, hvilken kræver mere vedligeholdelse for at være langtidsholdbar.

Hårdttræ materiale og komposit kommer mere og mere ind i billedet i byggebranchen. Se mere om hvordan vi arbejder med de forskellige typer nedenfor, og få samtidig lidt terrasse inspiration til din egen træterrasse.

Komposit terrasse

Komposit er et materiale, der er sammensat af flere forskellige typer materialer, hvilket giver produktet mange gode egenskaber. Komposit har en lavere vægt end andre materialer, men er dog markant stærkere. Komposit materiale til en terrasse består af en blanding mellem træ og plastik. Blandingen med plastik forlænger holdbarheden og gør vedligeholdelsen næsten ikke eksisterende. Komposit har et udtryk ligesom træ, men er dog uden knaster, harpiks og diverse. Desuden bliver en komposit terrasse heller ikke angrebet af svamp mv.

Jatoba terrasse

Jatoba er et træ materiale der bliver importeret fra Sydamerika. Denne hårdttræs sort er meget kendt for sine fine og smukke strukturer. Farven på jatoba varierer fra rød til brun og jo længere tid terrassen har været opført, jo mere brun/grå kan den blive i udtrykket. Hertil kan man vedligeholde med træolie, hvis behovet skulle opstå. En jatoba terrasse er utrolig langtidsholdbar grundet det hårde træ og du har glæde af terrassen i mange år.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente tømrere står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?