Få have inspiration og ideer til dig eget haveanlæg

Rasmus og Sofies kunderejse med DEPS

Læs Rasmus og Sofies kunderejse da de fik en komplet haverenovering indeholdende alt fra rådhusbelægning, beplantning af hæk, jatoba træterrasser, rullegræs, etablering af bed, opretning af eksisterende hegn, etablering af gangsti med pigsten, generel oprydning og beplantning af diverse. Følg med i deres projekt fra start til slut her på siden, og få have inspiration og ideer til dit eget projekt.

Projektets start

Rasmus kontaktede DEPS og aftalte tid for besigtigelse af deres haveprojekt. De var netop færdige med at få renovereret deres hus indendørs og kunne nu godt tænke sig at haven var præcis som de ønskede sig. Grunden var på nuværende tidspunkt groet til og trængte til en kærlig hånd. Efter diverse mails frem og tilbage, landede DEPS en haveplan med Rasmus og Sofie.

Processen for haverenoveringen:

Blotlægning & rydning af grund

Da grunden var godt tilgroet ved DEPS ankomst, skulle grunden først blotlægges og ryddes for eksisterende vækst, planter/blomster, træer der skulle fældes, rod & stubfræsning mv. Sofie havde nogle af deres planter/blomster hun gerne ville beholde i den nye have, så disse blev gravet op og opbevaret i plantekasser. Dette var første skridt i renoveringen af haveanlægget.

Processen for blotlægning og rydning af grund:

Rådhusbelægning & etablering af gangsti med pigsten

Efter blotlægning og rydning af grunden, blev der gravet ud til rådhusbelægningen og gangsti i de berørte områder. Herefter blev der påført stabilgrus og afrettergrus, som blev planeret og nivelleret så faldet på belægningen var de rigtige steder. Efterfølgende startede arbejdet med rådhusbelægningen. Først blev fliser lagt og derefter blev chausséstenene sat. Der blev samtidig etableret en gangsti med pigsten i haven.

Processen for rådhusbelægning og etablering af gangsti:

Opbygning af 2x Jatoba Træterrasser

Nogenlunde samtidig med arbejdet med rådhusbelægning og belægning af gangsti med pigsten i haven, blev der bygget to jatoba træterrasser. Den største af de to jatoba træterrasser blev opført på bagsiden af huset med udsigt ud til haven, imens den lille blev opført på siden af huset.

Processen for opbygning af 2x Jatoba Træterrasser

Anlægning med rullegræs

Anlægningen med rullegræs startede med en fræsning af jordarealerne, som herefter blev revet fri for sten, grene, rødder mv. Dernæst blev jordarealerne kultiveret, og jorden planeret til et jævnt og plant niveau. Dermed var det blevet tid til selve anlægningen med rullegræs, som endte med at blive et rigtig flot resultat. Sluttede blev der opsat vandingssystemer rundt på grunden.

Processen for anlægning af rullegræs

Etablering af bed & diverse beplantning

Beplantningen af malus sargentii hæk startede med en planering af jordarealaet hvor hækken skulle plantes. Efter planering af jordarealet blev der gravet en rende, hvor malus sargentii hækkeplanterne blev placeret med 30 cm mellemrum på hele længdestykket. Som afslutning blev der påfyldt muldjord, og som toplag blev der påfyldt træflis, for at skabe bedst mulig vækstmuligheder og afholde rodnettet fra frost.

Processen for etablering af bed og diverse beplantning

Konklusion på totalrenovering af Rasmus & Sofies haveanlæg

Inden projektet var helt afsluttet blev der også tid til at genoprette et skævt hegn der løb langs grunden. Genoprettelsen af det skæve hegn var hurtigt færdiggjort, og dermed var projektets afslutning nået. Rasmus og Sofie var meget glade for deres nye haveanlæg. Se et fyldigt galleri herunder for have inspiration og ideer, samt en video der viser projektets udførelse fra start til slut.

Fandt du have inspiration og ideer til dit eget projekt?

Hvad enten du har behov for en totalrenovering eller hjælp til mindre udendørs bygge- og anlægsopgaver, så har vi også kompetencerne til at udføre dit haveanlæg, såsom groft havearbejde, beplaning, såning, terrasser, indkørsler, flisearealer, carporte, skure, redskabsrum, hegn med mere.

Har du et projekt du mangler hjælp til? Så tag kontakt til os i dag, og så tager vi en indledende snak om dit projekt.

Mvh,
Jonas Clausen
DEPS Byg & Anlæg

Se vores kompetencer inden for haveanlæg

4.5/5
Scroll to Top