Typer af belægning vi arbejder med

Vi er specialister i belægning

Der findes flere forskellige typer af belægning og det er en god idé at gøre sig overvejelser omkring valg af blandt andet fliser og om der skal være en form for belægningssten der bryder de rene og glatte linjer. En kombination af almindelige beton fliser og enten brosten og/eller chaussésten giver et godt helhedsudtryk. Den klassiske kombination af disse er mere kendt som rådhusbelægning.

Betonfliser

Betonfliser er den mest almindelige belægningstype, og er et godt valg til en lang række belægninger, da de findes i mange forskellige varianter. Det er afgørende at få opført en korrekt bundopbygning, så man er sikret et godt og holdbart resultat i mange år frem. IBF som er Danmarks førende leverandør af betonfliser har et bredt udvalg af betonfliser som du kan se nærmere om her.

Brosten

Brosten er tilhuggede natursten der er holdbare og anvendes til at skabe et rustikt udseende. Det giver et gammeldags udtryk, og passer godt sammen med chaussésten, rådhusbelægning, eller som enkeltstående belægning. Stenene er lavet af granit og de kan fås i de fleste farver, men den mest almindelige farve er grå. De fås i størrelser varierende fra 12-15×18-25 cm.

Processen for lægning af stenene kræver erfaring grundet deres udformning og ulige kanter. Derfor er det vigtigt, at det er en dygtig brolægger der udfører arbejdet, for at man opnår det perfekte resultat. Produktet kan som sagt anvendes til både belægning og som kantsten eller andre kreative projekter. Stenene kan bruges ved stor belastning og der er derfor næsten ingen grænser for hvor de kan benyttes. De kan både bruges i indkørsler, haver, stier, terrasser mv.

Ønsker man et produkt i sin flisebelægning, for brydning af lige og glatte fliser som fx 40×40 fliser eller 30×60 fliser, er brosten et godt valg, da de er robuste og ofte har en slidt overflade. Dertil er brosten holdbare og slidstærke. Kombinationen mellem det robuste og glatte skaber en god kontrast og liv i enhver flisebelægning.

Chaussésten

Chaussésten er ligesom brosten en belægnings sten i natursten, hvilken er hugget i granit. Størrelsen på disse er mindre end brostenene, og kan derfor have et mere dekorativt formål. DEPS bruger rigtig mange chaussésten til diverse belægninger. Stenene skaber en kontrast til de almindelige fliser såsom 60×60 fliser eller 40×40 fliser. Kontrasten opstår mellem de glatte og fine linjer de almindelige beton fliser har, og de skæve og ulige kanter der er ved chausséstenene. De ses gerne i forbindelse med rådhusbelægning, men kan også være flotte i sammenhæng med stenkant ved blomsterbed eller lignende.

Udvalget er stort og de kan fås i forskellige farver og forskellige størrelser, og du kan derfor have nemmere ved at finde en sten der passer til dig og dit behov. I og med at der er flere forskellige farver og størrelser at vælge i mellem, kan man skabe lige præcis det udtryk man ønsker den nye flisebelægning eller stenkant skal have. Det er ligesom med brostenene en stærk og holdbar sten, og den kan derfor have mange anvendelsesmuligheder, heriblandt til belægning i indkørsler, haver, større flise arealer, stier mv.

Rådhusbelægning

Rådhusbelægning er en sammensætning af chaussésten som belægges i et mønster med betonfliser. Denne type belægning findes ofte ved offentlige bygninger, såsom rådhuse, hvoraf den har sit navn. Rådhusbelægning kan bruges i mange sammenhænge, herunder fortove, indkørsel, stisystemer, gangarealer m.m. og er derfor et populært valg af belægning.

Sildebensbelægning

Sildebensbelægning er den mest tidskrævende form for belægning, og er derfor en dyrere form for belægning. Kendetegnet ved sin karakteristiske mønster, er sildebensbelægning et populært valg til indkørsel, fliseterrasser, stisystemer og gangarealer.

Priser pr. m2 på forskellige typer af belægning

Pris pr m2 belægning er varierende. Prisen kan blandt andet varierer alt efter typer af belægning. Priserne starter fra 600 kr. pr m2 inklusiv korrekt opført bundopbygning. Vigtige faktorer for prisen på en ny indkørsel er f.eks. om der skal bortskaffes jord. Ting som adgangs forhold til store maskiner og lastbiler er også vigtig, da dette kan lette arbejdsgangen i forbindelse med belægnings arbejdet. Ønsker du blot udskiftning af dine fliser oven på en eksisterende bundopbygning koster belægning fra 400 kr. pr. m2. Priserne er inkl. materialer.

Vores tidligere arbejde

Skal du bruge hjælp til belægning af din grund eller have?

Vi står altid parate til at besvare dine henvendelser på telefon og mail. Udfyld kontaktformularen her på siden med en beskrivelse af dit projekt, herunder hvad du gerne vil have belagt, og så kontakter vi dig med henblik på en indledende snak om projektet og et gratis uforpligtende tilbud.

Mvh,
Jonas Clausen
DEPS Byg & Anlæg

Se vores andre kompetencer inden for brolægning

4.5/5
Scroll to Top