Typer af belægning

Der findes flere forskellige typer af belægning og det er en god idé at gøre sig overvejelser omkring valg af blandt andet fliser og om der skal være en form for belægningssten der bryder de rene og glatte linjer. En kombination af almindelige beton fliser og enten brosten og/eller chaussésten giver et godt helhedsudtryk. Den klassiske kombination af disse er mere kendt som rådhusbelægning.

Brosten

Brosten er tilhuggede natursten der er holdbare og anvendes til at skabe et rustikt udseende. Det giver et gammeldags udtryk, og passer godt sammen med chaussésten, rådhusbelægning, eller som enkeltstående belægning. Stenene er lavet af granit og de kan fås i de fleste farver, men den mest almindelige farve er grå. De fås i størrelser varierende fra 12-15×18-25 cm.

Det er et produkt som man som regel har lyst til at forbinde med de gamle gader i storbyer. Nogle steder kan man se belægning med udelukkende brosten ved fx et fortov som brydning eller ved en indgang til en port, og/eller hele arealer belagt med disse sten.

Ønsker man et produkt i sin flisebelægning, for brydning af lige og glatte fliser som fx 40×40 fliser eller 30×60 fliser, er brosten et godt valg, da de er robuste og ofte har en slidt overflade. Dertil er brosten holdbare og slidstærke. Kombinationen mellem det robuste og glatte skaber en god kontrast og liv i enhver flisebelægning.

Processen for lægning af stenene kræver erfaring grundet deres udformning og ulige kanter. Derfor er det vigtigt, at det er en dygtig brolægger der udfører arbejdet, for at man opnår det perfekte resultat. Produktet kan som sagt anvendes til både belægning og som kantsten eller andre kreative projekter. Stenene kan bruges ved stor belastning og der er derfor næsten ingen grænser for hvor de kan benyttes. De kan både bruges i indkørsler, haver, stier, terrasser mv.

Chaussésten

Chaussésten er ligesom brosten en belægnings sten i natursten, hvilken er hugget i granit. Størrelsen på disse er mindre end brostenene, og kan derfor have et mere dekorativt formål. DEPS bruger rigtig mange chaussésten til diverse belægninger. Stenene skaber en kontrast til de almindelige fliser såsom 60×60 fliser eller 40×40 fliser. Kontrasten opstår mellem de glatte og fine linjer de almindelige beton fliser har, og de skæve og ulige kanter der er ved chausséstenene. De ses gerne i forbindelse med rådhusbelægning, men kan også være flotte i sammenhæng med stenkant ved blomsterbed eller lignende.

Udvalget er stort og de kan fås i forskellige farver og forskellige størrelser, og du kan derfor have nemmere ved at finde en sten der passer til dig og dit behov. I og med at der er flere forskellige farver og størrelser at vælge i mellem, kan man skabe lige præcis det udtryk man ønsker den nye flisebelægning eller stenkant skal have. Det er ligesom med brostenene en stærk og holdbar sten, og den kan derfor have mange anvendelsesmuligheder, heriblandt til belægning i indkørsler, haver, større flise arealer, stier mv.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente brolæggere står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?