Såning af græs på Sjælland og Øerne

Vi er specialister i såning af græs

DEPS kan varetage såning af din nye såvel som gamle græsplæne. Vi har stor erfaring med såning af græs i forbindelse med renoveringer af haveanlæg, og kommer med det rigtige udstyr og kompetente havemænd til at få sået din græsplæne, på en måde der sikrer at plænen kommer i vækst.

Sådan arbejder vi såning af græs

For at skabe gode vækstforhold for græsfrøene, er tidspunktet for græs såning altafgørende. Vækstforholdene er optimale når omgivelserne og jorden er lun, samt når luftfugtigheden er høj. De mest optimale årstider for såning af græs er derfor forår og efterår. Hvis vækstforholdene ikke er optimale, med for høje eller kolde temperature, eller at såningen sker i en periode udenfor de optimale årstider, betyder det ikke at græsset ikke vil gro, men dog at vilkårene som minimum er forringet. Spirings processen vil i sådan et tilfælde gå langsommere, da frøet vil ligge i dvale til de optimale vækstforhold opnås.

Første skridt til anlægning af græsplæne er fræsning og grubning af jorden, så der ikke er jord der er sammenkørt eller for kompakt. Herefter skal sten og rødder fjernes, og det er specielt vigtigt at du bruger tid på at fjerne ukrudt, da du på denne måde opnår et resultat uden ukrudt.

Derefter skal jorden tromles så lunker og andre ujævnheder forsvinder. Du kan med fordel gøde jorden enten med Turfline gødning eller topdressing, for at styrke vækstforholdene. Hvis jorden er tør før såning af græs, er det nødvendigt at vande først. Herefter kan såningen påbegyndes. Den første tid efter spiring er det vigtigt ikke at klippe plænen for kort, da der bruges meget energi på nye bladskud.

Pris på såning af græs

Prisen for græs såning er meget varierende, da de alt overskyggende udgifter finder sted i forbindelse med forberedelserne til din nye græsplæne. Et eksempel kan være at en arbejdsmand kan planerer jorden på 350 m2 med manuelt værktøj (en rave) og herefter så græsset på en arbejdsdag. I de fleste tilfælde vil der kræves maskiner til forberedelserne af jorden før raven tages i brug.

Vores tidligere arbejde

Skal vi stå for såning af din nye eller gamle græsplæne?

Vi står altid parate til at besvare dine henvendelser på telefon og mail. Udfyld kontaktformularen her på siden med en beskrivelse af dit projekt, herunder hvor stort et område du ønsker såning af græs på, og så kontakter vi dig med henblik på en indledende snak om projektet og et gratis uforpligtende tilbud.

Mvh,
Jonas Clausen
DEPS Byg & Anlæg

Se vores andre kompetencer inden for haveanlæg

4.5/5
Scroll to Top