Såning af græs

For at skabe gode vækstforhold for græsfrøene, er tidspunktet for såning af græs altafgørende. Vækstforholdene er optimale når omgivelserne og jorden er lun, samt når luftfugtigheden er høj. De mest optimale årstider for såning af græs er derfor forår og efterår.

Hvis vækstforholdene ikke er optimale, hvor temperaturen blandt andet er for kold, eller at såningen sker i en periode uden græs, betyder det ikke at græsset ikke vil gro, men vilkårene er forringet. Spirings processen vil i sådan et tilfælde gå langsommere, da frøet vil ligge i dvale til de optimale vækstforhold opnås.

Alt afhængig af hvornår du ønsker at så dine græsfrø, skal du også tænke på hvilken sort du benytter. Hvis du fx ønsker at anlægge din græsplæne i løbet af foråret, er Turfline Turbo Plæne et godt valg, da denne blanding indeholder en græssort der har gode forhold ved lavere temperaturer end andre sorter.

Første skridt til anlægning af græsplæne, er fræsning og grubning af jorden, så der ikke er jord der er sammenkørt eller for kompakt. Herefter skal sten og rødder fjernes, og det er specielt vigtigt at man bruger tid på at fjerne ukrudt, da man på denne måde opnår et resultat uden ukrudt.

Derefter skal jorden tromles, så lunker og andre ujævnheder forsvinder. Man kan med fordel gøde jorden enten med Turfline gødning eller topdressing, for at styrke vækstforholdene.

Hvis jorden er tør før såning af græs, er det nødvendigt at vande først. Herefter kan såningen påbegyndes. Den første tid efter spiring er det vigtigt ikke at klippe plænen for kort, da der bruges meget energi på nye bladskud.

Kontakt DEPS for indledende gratis rådgivning

Vores erfarne og kompetente havemænd står altid klar til at hjælpe hvor der er behov, og du er altid sikret et topresultat. Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt til os og få en gratis indledende rådgivning, hvor vi tager en snak om dit projekt og dine muligheder.

Skal vi hjælpe dig?